Oudenbosch

De omgeving

Oudenbosch

Oudenbosch geniet zijn bekendheid met name door de imposante Basiliek die prominent in het dorp aanwezig is. Geïnspireerd op de St. Pieter in Rome is de basiliek zeker een bezoek waard.
Maar in Oudenbosch en de directe omgeving is veel meer te doen. Je kunt er dus prima een (lang) weekend doorbrengen en genieten van het Bourgondische Brabant.

Bed and Breaktfast landelijke tuin

Natuur

Wil je van de natuur genieten dan kun terecht in het Arboretum of je geniet van een wandeling in de bossen van Pagnevaart.
Nationaal Park De Biesbosch vind je ook in de directe omgeving waar je een dag lang je natuurlijke hart kunt ophalen.

kapel St Louis Oudenbosch Parelpad monument

Cultuur

Aan cultureel erfgoed in Oudenbosch zelf geen gebrek. Een korte wandeling via het parelpad brengt je langs de bezienswaardigheden. Uiteraard loop je dan even binnen bij de basiliek. Musea als Zouavenmusem en Natuurhistorisch en Volkenkundig vind je ook hier. Historische vliegtuigen kun je bewonderen in het nabijgelegen vliegveld

 

cultureel erfgoed Oudenbosch

Steden

Wil je eens een dagje door de stad struinen of shoppen dan liggen steden als Breda en Bergen op Zoom om de hoek. Outlet shoppen kun je bij Rosada in Roosendaal. Liefhebbers van steden kunnen natuurlijk Antwerpen niet links laten liggen.
Alle steden in de omgeving zijn prima met de auto te bereiken. Als alternatief kun je ook de trein nemen. Onze B&B ligt op nog geen 3 minuten van het NS-station van Oudenbosch.

kapel St Louis Oudenbosch Parelpad

Actief

Als je je dag actief wilt invullen kun je je uitleven op de fiets. Fietsknooppunt 80 is het dichtstbijzijnde en van daaruit kun je westelijk Brabant op de fiets verkennen. Voor de uitdagende gasten kun je voor een sprong in het diepe terecht op vliegveld Breda international airport.

Voor meer activiteiten zowel cultureel of sportief kijk ook eens op www.visithalderberge.com

Reserveren

Neem contact op

kapel St Louis Oudenbosch Parelpad monument